Sfaturi pentru cei care doresc să urmeze un curs de dans
La televizor, la petreceri sau în alte împejurări vedem persoane dansând. Ce gândim cei mai multi dintre noi în astfel de situații? Care sunt întrebările și gândurile care ne vin în minte în acel moment?
Dintr-un studiu personal vă enumăr câteva dintre acestea.
– Oare eu voi putea vreodată să ajung să dansez astfel?
– Ce frumos și grațios se mișcă.
– Nu voi fi niciodată în stare să fac așa ceva.
– Oare s-au antrenat mult până au învățat să danseze?
Întodeauna suntem subiectivi cu noi înșine, extrem de critici iar aceste lucruri nu fac decât să ne pierdem moralul și încrederea de sine. Dacă există dorința de a dansa iar timpul ne permite, trebuie să avem mai mult curaj și să începem acum!!! nu maine, nu poimâine, nu la vară, nu la anu… tot timpul vom găsi o scuză mai mult sau mai puțin plauzibilă pentru amânare.
Dacă reușim să trecem de primul pas și ne-am hotărât să începem, atunci vă recomand să citiți în continuare articolul meu
Putem învăța singuri acasă pași simpli de dans. Cum? Pentru început vizionăm dansul preferat de câteva ori, apoi fragmentăm dansul în bucăți mici de maxim 5, 6 secunde. Invățăm mișcările apoi le repetăm în fața oglinzii, la început mai lent, apoi din ce în ce mai rapid până ajungem la viteza ritmului melodiei respective. Termenul de „pași de dans” este incomplet deoarece la dans tot corpul se mișcă, chiar dacă nu tot deodată. Luăm fragmentar fiecare parte a corpului și ne mișcăm pe acea parte a melodiei, apoi ca la final să îmbinăm totul. Verificăm în fața oglinzii mișcările pe care noi credem că ne avantajează și le excludem pe cele care ne dau impresia că nu aratăm bine.
Timpul de care avem nevoie pentru a învăța un dans diferă în funcție de dansator, tipul de dans, complexitatea dansului și viteza ritmului.
Talentul în dans este explicat astfel: muzica transmite ritmul printr-o vibrație, un sunet; acesta este recepționat de către ureche care la rândul iei transmite informația la creier. La final creierul transmite comenzile la picioare, mâini și așa mai departe. Timpul de când boxa face „boom” până când corpul se mișcă la comandă, face diferența talentului la dans. Indiferent cât de talentă este o personă la final acesta va dansa, diferența făcând-o face doar numarul de ședinte.
Foarte rar se întâmplă ca în cuplu persoanele să fie aproape la fel detalentate. Recomand celui care învață mai repede să aibă maximă răbdare cu partenerul, să fie calm, zâmbitor, să transmită o stare de bună dispoziție și să nu intervenim în nici un fel deoarece, partenerul nu va reuși să se concentreze sau mai rău, nu va reuși să danseze deloc.
Foarte mulți tineri doresc să urmeze un curs de dans cu profesori calificați dar din cauza emoțiilor, a fricii de necunoscut și a timidității, evită acest lucru. Nu este deloc cazul să fiți așa!!!! Trebuie să asociați profesorii sau antrenorii de dans ca și prieteni ai voștri. Ei vă ajută să acumulați cunoștințe astfel încât să depășiți pragul emoțional, devenind mai încrezători în forțele proprii.
O problemă cu care multe persoane nu se simt în largul lor este aceea că pe timpul antrenamentului transpirăm. Acest lucru este perfect normal pentru noi oamenii. Transpirația proaspătă nu este urât mirositoare.
La repetiții ne îmbrăcăm cu ceva lejer, preferabil din bumbac. Tipul de încălțăminte folosit diferă in funcție de locul (tipul podelei de dans), și tipul dansului. Ca regula la majoritatea școlilor de dans, încălțămintea nu este cea de pe stradă (venim cu pantofii in geantă și ne schimbăm la sală).
Sper ca acest scurt articolul să vă fie util. În cazul în care aveți întrebări sau comentarii nu ezitați să mă contactați.